Túraútvonal első túrához Magyarországon

2020.08.25

Ha még csak most kezded a motorozást, akkor még nem javaslok Neked egyből egy több 1000 kilométeres túrát, viszont tudok Neked mutatni egy olyan útvonalat, ami alig néhány óra alatt megtehető, és egészen biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog.

Nem kell hozzá ráadásul túl messzire se menni - legalábbis az országhatárt nem kell átlépni hozzá.

Érdekességek az útközben

A sztori a '60-as években kezdődött, amikor a helyi hőerőműnek akartak itt létrehozni egy hűtőtavat: a beruházás sikerült, viszont arra nem is számítottak annak idején, hogy ezzel egy egész horgászparadicsomot is teremtenek egyúttal.

A víz átlagosnál melegebb hőmérséklete jót tett a helyi élővilágnak, és úgy elszaporodtak itt a halak, hogy a helyi pecások szépen lassan ideszoktak.

Ami érdekessé teszi a tavat, hogy itt nem csak stégek, de egész kis halászkunyhók épültek a cölöpökre, aminek köszönhetően pedig nem akármilyen látványt nyújt ma a Bokodi-tó partja.

Persze a jó horgász mindent akar, csak azt nem, hogy turistacsalogatóvá váljon az ő kis halásztava, de nem lehet mit tenni: ezt a helyet mindenkinek látnia kell.

Az útvonal

Az egész alig több 77 kilométernél, és nagyjából másfél óra alatt meg is lehetne tenni - ha nem iktatnánk közbe megállókat, ami azért a motoros túrák fontos része (persze tedd ehhez hozzá azt az utat is, amíg kiérsz idáig otthonról, majd a végén hazamész - így már nem is olyan biztos, hogy annyira rövid lesz ez a túra).